Haartransplantatie voor bakkebaard, baard en snor

Voor het gezicht en de stijl van iemand is gezichtsbeharing, waaronder de bakkebaard, baard en snor vallen, heel belangrijk. Er zijn stijlen die hier helemaal om draaien. In sommige culturen zijn snorren en baarden zo belangrijk dat het een invloed kan hebben op iemands psyche. Het kan zover gaan dat het iemands levensloop bepaald.

Een persoon kan zich daarom ongemakkelijk voelen wanneer de gezichtsbeharing minder volume bevat dan gewenst. Net als het haar op het hoofd kunnen ook de snor en de baard door genetische bepaling dun behaard zijn. Ook komt in deze gebieden haarverlies voor. In zo’n geval kan de FUE haartransplantatie een verschil maken. Op het achterhoofd wordt bepaald waar de haarfrequentie hoog is. Afhankelijk van het aantal grafts wordt dit kleine gebied geschoren. Door middel van de FUE methode worden één voor één de grafts uitgenomen en getransplanteerd naar het gezicht om de lege gebieden op te vullen. Omdat het geschoren gebied waar de grafts uitgehaald zijn, zich tussen de haren bevindt, zal het niet duidelijk zijn dat er grafts uitgehaald zijn (dit betreft de FUE methode waarbij de haren niet afgeschoren worden).

Het openen van de kanalen

De kanalen in de baard en de snor lopen, net als bij de bakkebaarden, parallel aan de huid. Het is belangrijk dat er bij het plaatsen van de grafts gelet wordt op de richting. Het grootste gedeelte van de grafts zullen na 8 tot 10 maanden uitkomen en de kale plekken bedekken. Het uiteindelijke resultaat van de bakkebaarden en-/of snor- en baard transplantaties zullen net als bij haartransplantaties pas na ongeveer 1 jaar duidelijk worden.

baard transplantatie

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp, of indien u een behandelvoorstel en prijsopgave wenst kunt u naar ons contactformulier gaan en ons uw foto’s sturen. We krijgen dan een goed beeld van uw huidige gezichtsbeharing. Onze haarspecialiste mevrouw Şişman zal u haar mening geven en adviseren hoe we samen het gewenste resultaat kunnen bereiken.