De komst van de FUT haartransplantatie techniek

Met de komst van de FUT haartransplantatie methode, brak er voor mensen met een haaruitval probleem een nieuw tijdperk aan. Als mens zijnde creëren we met de verschillende kapsels die wij aan onze haren geven een eigen look.  Samen met de kleding die we dragen meten we ons met passende combinaties een eigen stijl aan. Haaruitval is een gezondheidsprobleem en doordat het vanuit esthetisch perspectief als een minpunt wordt ervaren, vormt het voor veel personen een probleem. Voor deze mensen was de FUT methode dan ook heel lang een revolutionaire oplossing en werd het menigmaal uitgevoerd.

De FUT haartransplantatie techniek

De FUT haartransplantatie techniek (Follicle Unit Transplant)

Vroeger werd er voornamelijk voor de FUT methode gekozen omdat hierbij het afscheren van de haren niet nodig was. Een persoon die haaruitval heeft, ziet het meest op tegen kaal zijn. Haar afscheren is ook hetgeen waar onze gasten het meest tegenop zien. Verrassend is het wanneer het nieuwe ‘kapsel’ dan toch goed blijkt mee te vallen.

De FUT was de eerste methode die gebruikt werd in het veld van haartransplantaties. Bij deze werkwijze wordt er een stukje huid (in de vorm van een reep) weggenomen uit het donorgebied.  Haar bestaat uit eenheden die tussen 1 en 4 haarwortels bevatten. Nadat deze eenheden als een geheel zijn uitgehaald (in de vorm van de reep), worden de efficiënte haareenheden ontleden en geprepareerd onder de microscoop. Alleen de efficiënte haareenheden worden dan terug getransplanteerd.

De FUT haartransplantatie toepassing

Uit de hoofdhuid worden onder locale verdoving via een operatieve ingreep de meest efficiente haarwortels weg genomen. Onder de microscoop worden ze onderzocht en op de juiste manier ontleedt.

Omdat ontleding bij de FUT haartransplantatie vóór de transplantatie plaatsvindt, duurt de behandeling niet zo lang als bij de FUE. Echter doordat het een chirurgische ingreep is, duurt het genezingsproces bij deze methode wat langer. De populariteit van de FUT nam mettertijd echter af doordat het aantal grafts dat weggenomen kan worden laag is in vergelijking met de FUE behandeling. Het achterblijven van een litteken speelt ook voor veel mensen een rol. Wanneer u het haar langer kunt dragen, kan het litteken verborgen worden. Wanneer u het haar heel kort wilt dragen of u rond dat gebied haarverlies heeft, zal het litteken duidelijk te zien zijn. Ook werd er pijn ervaren in het achterblijvende litteken in de nek en had men last van een gespannen en verdovend gevoel.

Deze behandeling wordt nauwelijks nog gewenst door de patienten en ook door ons niet aangeraden. De reden hiervoor is dat de FUE behandeling veel geschikter is voor het krijgen van een mooi en natuurlijk resultaat.

Voor verder informatie omtrent dit onderwerp of indien u een behandelvoorstel en een prijsopgave wenst, kunt u naar ons contactformulier gaan om het in te vullen. Wanneer u ons de gevraagde foto’s stuurt, kunnen we een goed beeld  krijgen van uw huidige haarsituatie. Onze haarspecialiste zal u zo spoedig mogelijk haar mening geven en u adviseren hoe wij u kunnen helpen met het bereiken van uw (haar) wensen.