Facelift behandeling

Op deze pagina kunt u informatie vinden over de facelift. Houdt u er echter rekening mee dat het soms voorkomt dat de dokter u een andere ingreep adviseert dan u verwacht had. Wanneer u ons foto’s opstuurt, kunnen we het aan de chirurg voorleggen en zal hij u een advies geven.

Leeftijd, leefstijl, stress, slechte voeding, luchtvervuiling, onvoldoende huidverzorging, de zwaartekracht, de zon en gezichtsexpressies zijn redenen voor onder andere het verzwakken van de spieren in het gezicht. Hierdoor kunt u onder andere last krijgen van hangende oogleden, wallen onder de ogen, groeven in het gebied rond de mond en neus en ingevallen wangen.

Bij de facelift die onder de esthetische en plastische chirurgie valt, wordt door het maken van een incisie daar waar oor en wang samenvalt of als het nodig is in het gebied achter het oor, de overbodige en verslapte huid weggenomen. Op deze manier krijgt het gezicht een nieuwe vorm. De littekens zullen niet duidelijk zijn door de speciale technieken die gebruikt worden.

De noodzaak van een facelift

Wanneer u zich stoort over de sporen die de tijd heeft achtergelaten op uw gezicht en die u ouder laten uitzien dan u zich in werkelijkheid voelt, dan bent u een geschikte patiënt voor een facelift.

Het belang van een goed consult

Tijdens het consult met de chirurg zal met u besproken worden wat u stoort aan uw gezicht en aan de hand daarvan zal er een plan gemaakt worden. Het is belangrijk dat u uw verwachtingen, uw vragen en eventuele zorgen met de chirurg deelt. Sowieso heeft u altijd Nederlandse begeleiding aan uw zijde. Er zal ook gevraagd worden naar uw algehele gezondheid, naar eventuele ziektes die u heeft (gehad) en medicijnen die u eventueel dagelijks moet gebruiken. Het is belangrijk dat de chirurg hiervan op de hoogte is.

De operatie

Wij houden in de kliniek voor deze behandeling een leeftijdsgrens aan van 18 jaar. De operatie zal uitgevoerd worden onder algehele narcose, zodat u niks meekrijgt en u ontspannen ligt wanneer de ingreep plaatsvindt. De gemiddelde duur is tussen de 3 en 5 uur. Wij verzorgen u graag een nachtje in de kliniek. De volgende dag, wanneer u de controle heeft gehad en de dokter zijn toestemming geeft, kunt u terug naar uw accomodatie om daar verder te rusten.

Algehele narcose

Er zijn producten zoals bloedverdunners, vitamienen, alcohol en sigaretten die de narcose kunnen beïnvloeden. De precieze datum waarop u hiermee moet stoppen is afhankelijk van de ingreep. We laten u dit ruim van tevoren weten. Op de dag van de ingreep, krijgt u voor de aanvang van de operatie een gesprek met de anesthetist.

Terugkeer naar het sociale leven na de ingreep

Na de operatie zult u misschien lichte pijn voelen, maar door de pijnstillers die u krijgt verloopt deze periode redelijk rustig. Na de operatie verwachten we verkleuringen en zwellingen. Ook kunt u gevoelloosheid en strakheid voelen. Dit zal na 7-10 dagen vanzelf overgaan. Het verband zal na 2-3 dagen weg worden gehaald.

Wanneer u voorbeelden wilt zien van de operaties die uitgevoerd zijn door de chirurg waar we mee samenwerken, kunt u naar zijn instagram gaan:

https://www.instagram.com/op.dr.erginer/?hl=tr

Voor prijzen kunt u een berichtje sturen via de whatsapp naar 0090-553 284 8077 of het info formulier invullen

Andere onderwerpen die u kunnen interesseren:

Botox, fillers, ooglidcorrecties, esthetische tandheelkunde.