Het FUE behandelingsprogramma in Istanbul

Wanneer u naar Istanbul komt om de FUE ingreep te ondergaan, is het wel fijn als u van te voren weet hoe in grote lijnen uw behandelingsprogramma zal verlopen. Wanneer u van plan bent om van de gelegenheid gebruik te maken om deze mooie stad te bezichtigen, raden we u aan om een aantal dagen voor de ingreep te komen. Op deze manier kunt u op uw gemak genieten van alle bezienswaardigheden en heeft u na de behandeling alle tijd om uit te rusten en neemt u ook geen risico’s. U moet zich er namelijk van bewust zijn dat de afstanden groot zijn in de stad en het op sommige plekken druk kan zijn. Stel, u heeft de ingreep al gehad en u gaat naar een toeristische bezienswaardigheid, dan is er het risico dat iemand u tegen uw hoofd stoot. Dit moeten we natuurlijk ten zeerste vermijden!

Dag 1:    Aankomst vliegveld Ataturk-Istanbul Airport

(Let u erop dat u bij het boeken van het ticket de luchthaven Istanbul – Atatürk aanhoudt!)

U wordt opgewacht door onze chauffeur die u naar uw hotel brengt. Daar kunt u bijkomen van uw reis. Wanneer u in de avond een maaltijd wilt nuttigen kunt u in de buurt een aantal goede restaurants vinden.

Dag 2:    U wordt opgehaald door onze gastvrouw die u naar de kliniek brengt. Nadat u een paar documenten heeft ondertekend waarin u aangeeft dat u ermee akkoord gaat dat u in onze kliniek behandeld wilt worden en dat u akkoord bent met de FUE ingreep, kunt u bij de boekhouder de betaling doen. We accepteren euro’s, Turkse Lira’s zijn niet nodig!

Nadat we de medische vragenlijst hebben doorgenomen, hebben we het gesprek met onze haarspecialiste en gaan we samen kijken waar we de grafts het beste kunnen plaatsen. Na de bloedtest krijgt u een infuus waar onder andere antibiotica inzit. Hierna kan begonnen worden met de ingreep. De duur hiervan hangt af van het aantal grafts dat uitgenomen kan worden. We proberen altijd het maximale eruit te halen zonder het donorgebied te beschadigen. U kunt er het best van uitgaan dat we deze dag de hele dag samen zijn. Tussen de middag krijgt u van ons een lunch aangeboden.

Na de ingreep krijgt u een tasje met medicijnen, shampoo, lotion en een nekkussentje mee. We leggen u uit waar u op moet letten de eerste dagen/weken en hoe vaak u de medicijnen moet innemen.

Dag 3:     We raden u aan deze hele dag, maar ook de eerste 2 komende dagen, zoveel mogelijk te rusten. Op deze manier zal de genezing sneller verlopen en heeft u ook minder kans op zwellingen.

Dag 4: Deze dag komt u naar de kliniek voor de nacontrole en de eerste wassing. U mag hiervoor de lotion en de shampoo meenemen. Eerst zal er lotion op de grafts gedaan worden, dit blijft tussen een half uur en een uur erop zitten. Dan zal het verband dat op uw donorgebied zit, worden afgenomen. Daarna wordt uw hele hoofd gewassen en ondertussen wordt u verteld hoe u uw hoofd moet behandelen de eerste tijd. Wanneer u deze richtlijnen opvolgd, veel rust en de medicijnen ook juist gebruikt, is er weinig kans op een infectie.

Na dit laatste bezoek aan onze kliniek, gaat u naar het hotel waar u wordt opgehaald voor uw transfer naar het vliegveld. We wensen u een goede terugreis!