Voorbereiding FUE haartransplantatie

Op deze pagina willen we het belang van de haartransplantatie planning met u delen.

Tegenwoordig kunnen we gerust zeggen dat haarimplantatie de beste oplossing is tegen haaruitval. Het haarverlies dat begint bij de haarlijn en zich dan uitbreidt naar het midden gedeelte van het hoofd kan een reden zijn dat een persoon zich slecht voelt en er ouder uitziet dan hij werkelijk is. De haarimplantatie zet samen met de ontwikkelde technologie een punt achter haarverlies. Daarmee komt er ook een eind aan de eventuele psychologische problemen die daarmee gepaard gaan. De FUE haartransplantatie is de laatste jaren in populariteit sterk toegenomen. Voornamelijk nadat een aantal bekende mensen uit de showbizz wereld de stap hebben gemaakt. Ze hebben met hun besluit een lang gekoesterde wens laten uitkomen en hiermee tevens andere mensen een duwtje in de rug gegeven. Het taboe dat op dit onderwerp lag is grotendeels hierdoor doorbroken en de haarbehandelingen zijn in populariteit toegenomen.

Wij willen de nadruk erop geven dat een haarimplantatie loopt en staat met de planning.

haartransplantatie planning

De haartransplantatie planning puntsgewijs

We willen u wijzen op een aantal punten waar u op moet letten bij het ondergaan van een haarimplantatie. Deze punten staan allemaal in verband met de haarlijn, het gedeelte dat de vorm van het voorhoofd naar voren brengt. Oftewel, het gedeelte dat uw aanzicht bepaalt. Lees u daarom alstublieft dit hoofdstuk dat handelt over de haartransplantatie planning goed door.

De haarlijn bepalen

Het haarverlies dat meestal begint met inhammen bij het voorhoofd kan een reden zijn dat een persoon zich slecht voelt en er ouder uitziet dan hij werkelijk is. Met een nieuwe haarlijn kan een persoon een jonger aangezicht krijgen en wanneer hij goed is aangebracht zal niemand merken dat er een haartransplantatiebehandeling heeft plaatsgevonden. De haarlijn is om deze redenen het allerbelangrijkste punt waarop u moet letten bij een haartransplantatie. Wij besteden daarom ook veel aandacht aan de haartransplantatie planning.

Voordat we beginnen met de ingreep tekent de haarspecialiste Oya Şişman uw haarlijn. Het verduidelijken van de vorm verschilt per persoon. Oya zal in eerste instantie uw natuurlijke haarlijn aanhouden. Het kan echter zijn dat u iets anders in gedachten heeft, misschien wilt u het lager, hoger, ronder etc. Samen zullen we dan tot een beslissing komen. Het aftekenen gebeurt sowieso via de Gouden Ratio Techniek.

bepalen-van-de-haarlijn

De Gouden Ratio Techniek

De Gouden Ratio Techniek is de methode die men absoluut moet aanhouden bij het vaststellen van de haarlijn. In het midden van het voorhoofd en vanuit de buitenkant van de wenkbrauwen worden punten uitgetekend. Vervolgens wordt vanuit de getekende punten de gedeelten voorhoofd – midden wenkbrauw, midden wenkbrauw – neus en neus – kin berekend. Het is belangrijk dat de haarlijn wordt berekend naar de proporties van uw gezicht en in verhouding is met uw leeftijd. Wordt dit niet gedaan, dan zal het duidelijk zijn dat er een haarimplantatie plaats gevonden heeft wanneer men naar uw gezicht kijkt. Met de Gouden Ratio Techniek zal u een natuurlijk uiterlijk hebben na de haartransplantatie.

Bij de haarlijn moeten slechts grafts van enkele haarzakjes gebruikt worden en moet de nadruk worden gelegd op de dichtheid van de grafts. Ook aan de zijkanten van het hoofd moeten er haren getransplanteerd worden. Mocht in de toekomst de haaruitval zich doorzetten, dan zullen er tussen de eigen haren geen lege plekken ontstaan. Binnen een jaar na de ingreep zullen alle getransplanteerde haren uitkomen en is het resulaat duidelijk.

Punten waar u op moet letten bij de haartransplantatie planning:

  • De haarlijn moet gepland worden naar gelang uw leeftijd en vooruitkijkend op de komende jaren.
  • De geopende kanalen die parallel lopen aan de haarlijn, moeten niet recht, maar indien nodig a-symetrisch geopend worden.
  • Bij de haarlijn moeten slechts grafts geopend worden die 1 haarwortels bevatten.
  • Voor de haarlijn moeten de meest fijne kanalen geopend worden; deze zijn passend voor de grafts die 1 haarwortels bevatten.

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp, of indien u een behandel voorstel en prijsopgave wenst kunt u naar ons contactformulier gaan. Wanneer u ons foto’s stuurt van uw huidige haarsituatie kan onze haarspecialiste u haar mening geven hoe wij u kunnen helpen met het bereiken van uw doelen. Wij proberen altijd binnen 24 uur een antwoord naar u terug te koppelen.