De halslift ingreep

Ouder worden, stress, afvallen of bijkomen zijn een aantal van de factoren die het halsgedeelte negatief beïnvloeden. Omdat de huid van de hals dunner is dan de huid in het gezicht, veroudert het sneller. De huid wordt slapper, er is sprake van vetophoping of er ontstaan rimpels en plooien. Hoe jong iemand ook uitziet, met een kalkoenhals ziet men er altijd ouder uit en om deze reden kan men de behoefte voelen om een halslift uit te laten voeren. Een halslift kan zowel alleen als samen met een face-lift gedaan worden. Als er slechts een halslift uitgevoerd wordt en er is niet teveel huidverslapping is, dan kunt u met een liposuctie een mooi resultaat behalen. Als de halsspieren slap zijn er in de hals een overschot aan vet is, wordt er door middel van een sneetje onder de kin het teveel aan vet weggenomen en de halsspieren worden richting het miden aangespannen. Als de ingreep plaatsvindt samen met een face-lift, dan wordt de ingreep gedan zonder een exra snede te hoeven maken.

De noodzaak van een halslift

Wanneer u merkt dat u zich veel stoort aan de huidverslapping in het halsgedeelte en vindt dat u een kalkoenhals heeft en dit u ouder maakt dan u werkelijk bent of u zich voelt, dan bent u een ideale patiënt voor deze ingreep.

Het belang van een goed consult

Tijdens het consult met de chirurg zal met u besproken worden wat u stoort aan het gebied rond uw hals en aan de hand daarvan zal er een plan gemaakt worden. Het is belangrijk dat u uw verwachtingen, uw vragen en eventuele zorgen met de chirurg deelt. Sowieso heeft u altijd Nederlandse begeleiding aan uw zijde. Er zal ook gevraagd worden naar uw algehele gezondheid, naar eventuele ziektes die u heeft gehad en medicijnen die u eventueel dagelijks moet gebruiken. Het is belangrijk dat de chirurg hiervan op de hoogte is.

De operatie

De operatie die in de kliniek plaatsvindt zal ongeveer 1 1/2 – 2 uur duren en afhankelijk van de situatie plaatsvinden onder sedatie + lokale verdoving of algehele narcose. We verzorgen u graag een nachtje in de kliniek. De volgende dag, wanneer u de controle heeft gehad en de dokter zijn toestemming geeft, kunt u terug naar uw accomodatie om daar verder te rusten.

Over de verdoving en/of de narcose

Voor de aanvang van de operatie krijgt u een gesprek met de anesthetist. Er zijn producten zoals bloedverdunners, vitamienen, alcohol en sigaretten die de narcose kunnen beïnvloeden, waarmee u best mee moet stoppen. De precieze datum die afhankelijk is van de ingreep, laten wij u ruim van tevoren weten.

Verloop na de operatie

Na de operatie zult u lichte pijn kunnen voelen maar door de pijnstillers die u krijgt, verloopt deze periode redelijk rustig. Na de operatie kunt u zich na de controle en het vervangen van het verband gewoon wassen. Op de 3e en de 5e dag zal er een controle plaatsvinden.

Terugkeer naar het sociale leven na de ingreep

In de eerste tijd na de operatie zullen er verkleuringen zijn en kunt u last hebben van zwellingen. De huid zal gevoelig zijn. Na de eerste week zullen deze ongemakken minder worden om in de 2e week totaal te verdwijnen. Binnen 5 tot 6 dagen kunt u uw dagelijkse werk weer oppakken maar we raden u aan om de eerste week rustig aan te doen.

Wanneer u voorbeelden wilt zien van de operaties die uitgevoerd zijn door de chirurg waar we mee samenwerken, kunt u naar zijn instagram gaan:

https://www.instagram.com/op.dr.erginer/?hl=tr

Voor prijzen kunt u een berichtje sturen via de whatsapp naar 0090-553 284 8077 of het info formulier invullen

Andere onderwerpen die u kunnen interesseren:

Botox, fillers, facelift.