Lichaamshaar transplantatie

Bij een FUE haartransplantatie komt het wel eens voor dat er lichaamshaar transplantatie gedaan moet worden. Dit wordt ook wel Body Hair Transplantation genoemd. Hierbij gebruiken we dan niet de grafts uit het donorgebied op de achterkant van het hoofd, maar de haarwortels uit andere lichaamsdelen. Gewoonlijk zijn de follikels uit het achterhoofd qua aantal genoeg voor twee of zelfs drie behandelingen. Maar voor sommige mensen kan dit onvoldoende zijn om het gewenste resultaat te bereiken. In zulke situaties worden er haarwortels genomen uit het gebied rond de borst, rug, oksels en zelfs uit baarden. Deze worden dan geplaatst in het gebied waar geen haren groeien.

lichaamshaar transplantatie

Belangrijke weetjes:

  1. Uit deze alternatieve gebieden waar het lichaamshaar uitgenomen kan worden, kan men niet zoveel uithalen als uit het donorgebied op het hoofd. Slechts wanneer er dik en sterk haar is waarmee men het gewenste doelaantal kan bereiken, zou men hiertoe moeten overwegen.
  2. Het lichaamshaar wordt samen met het weefsel dat er omheen zit uitgenomen en getransplanteerd. Het transplanteren gebeurt in het gebied waar de kanalen geopend zijn door de haarspecialist. Doordat ook weefsel wordt meegenomen kunnen er miniscule littekens ontstaan. Gewoonlijk zijn dit geen littekens waar u zich aan zult storen. Ze zijn nauwelijks zichtbaar voor het blote oog.
  3. De haren die uit het lichaam worden gehaald zijn niet gelijk aan de haren op het hoofd. Ze zullen dunner blijven in vergelijking met de rest. Daarom zijn ze het meest geschikt om de dichtheid van het haar te verhogen.
  4. Vergeleken met het hoofd is dit gebied, dat vanzelfsprekend groter is en waarvan de huid gevoeliger is, iets pijnlijker. Om deze reden is het raadzaam om sedatie te laten toebrengen.

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp, of indien u een behandel voorstel en prijsopgave wenst gaat u naar ons contactformulier en stuur ons de gevraagde foto’s om een goed beeld te geven van uw huidige haarsituatie. Onze haarspecialiste zal u haar mening geven hoe en of wij u kunnen helpen met het bereiken van uw (haar) wensen.