Micro Haar Pigmentatie als alternatief voor FUE

Een Micro Haar Pigmentatie behandeling kunt u kiezen als optie voor andere haartransplantatietechnieken. Met een haartransplantatietechniek kan een duurzame oplossing bereikt worden tegen haarverlies. De behandeling die wij veelal adviseren en dagelijks uitvoeren is de FUE behandeling. Soms is men echter niet in de gelegenheid (meer) om een FUE haartransplantatie te ondergaan. Zo kan het voorkomen dat u al een aantal haartransplantaties heeft ondergaan en het donorgebied aan de achterkant van het hoofd niet meer de nodige haarfollikels beschikbaar heeft. U kunt dan kiezen voor Micro Haar Pigmentatie.

Micro Haar Pigmentatie

Deze behandeling is zowel voor de vrouw als voor de man een betaalbaar en risicovrij alternatief voor haartransplantaties. Deze behandeling wordt ook wel tricopigmentatie genoemd. Het is een niet-chirurgische cosmetische ingreep. Kort samengevat kunnen we zeggen dat het een schaduwtechniek is die wordt toegepast voor het camoufleren van littekens, dunner wordend haar en haaruitval. Er worden haarstoppels nagebootst met biologische inkt die in de bovenste laag van de huid wordt ingebracht. Een soort van tatoeage of lichaamsschildering die wordt uitgevoerd met een speciale naald.

micro haar pigmentatie

Voordeel van Micro Haar Pigmentatie

Het grootste voordeel van Micro Haar Pigmentatie is dat het resultaat meteen duidelijk is en je niet 1 jaar hoeft te wachten zoals bijvoorbeeld bij een FUE haartransplantatie. De stoppels die gecreëerd worden zorgen voor een optische haarverdikking in dezelfde kleur als het eigen bestaande haar en geven u een natuurlijke (geschoren) look. Afhankelijk van hoe het verzorgd wordt, zou het na gemiddeld 3-4 jaar herhaald kunnen worden. De behandeling zelf is vrijwel pijnloos en littekens zullen niet achterblijven.

Omdat het een cosmetische ingreep betreft, is er geen risico op gezondheidsproblemen en kunt u uw dagelijkse leven zonder problemen voortzetten. Na de ingreep, moet u het echter wel goed verzorgen. Dit wordt vanzelfsprekend aan u uitgelegd.

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp, of indien u een behandelvoorstel en een prijsopgave wenst, kunt u naar ons contactformulier gaan en ons foto’s sturen van uw huidige haarsituatie. Onze haarspecialiste zal u dan haar mening geven over hoe wij u kunnen helpen met het bereiken van uw doelen. Wij proberen u altijd binnen 24 uur te beantwoorden.