Ooglidcorrectie

Wanneer u met iemand communiceert gaat het eerste contact dat u maakt via de ogen. Door factoren als zwaartekracht, leeftijd en genetiek kunnen er deformaties ontstaan in het gebied rond de ogen. Naar gelang de noodzaak kunt u een correctie laten uitvoeren aan de bovenste of onderste oogleden of aan beiden.

Bij de bovenste oogleden kunt u bijvoorbeeld last hebben van rimpels en overtollige huid, bij de onderste oogleden van wallen, verslapte huid of groeven. Dit kan de reden zijn dat iemand moe of ouder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Het kan zelfs zo ver gaan dat het een pesoons zicht belemmert.

Bij de bovenste oogleden wordt een sneetje gemaakt in de ooglidplooi, in de onderste oogleden vlak onder de wimpers. Het overtollige huid wordt weggenomen en van het litteken zult u dan verder niks meer zien. Het resultaat zal zijn dan u jonger zult uitzien.

De noodzaak van een ooglidcorrectie

Wanneer u merkt dat in het gebied rond uw ogen sprake is van huidverslapping, wanneer uw ogen een vermoeide blik hebben en u wallen heeft onder uw ogen, kan een ooglidcorrectie in uw voordeel werken.

Het belang van een goed consult

Tijdens het consult met de chirurg zal met u besproken worden wat u stoort aan het gebied rond uw ogen en aan de hand daarvan zal er een plan gemaakt worden. Het is belangrijk dat u uw verwachtingen, uw vragen en eventuele zorgen met de chirurg deelt. Sowieso heeft u altijd Nederlandse begeleiding aan uw zijde. Er zal ook gevraagd worden naar uw algehele gezondheid, naar eventuele ziektes die u heeft gehad en medicijnen die u eventueel dagelijks moet gebruiken. Het is belangrijk dat de chirurg hiervan op de hoogte is.

De operatie

De operatie die in de kliniek plaatsvindt zal ongeveer 1 tot 1 1/2 uur duren en afhankelijk van de situatie plaatsvinden onder sedatie + lokale verdoving. Het is niet nodig om na de ingreep in de kliniek te verblijven.

Verdoving

Voor de aanvang van de operatie krijgt u een gesprek met de anesthetist. Er zijn producten zoals bloedverdunners, vitamienen, alcohol en sigaretten die de narcose kunnen beïnvloeden, waarmee u best mee moet stoppen. De precieze datum die afhankelijk is van de ingreep, laten wij u ruim van tevoren weten.

Terugkeer naar het sociale leven na de ingreep

Na de operatie zult u lichte pijn kunnen voelen maar door de pijnstillers die u krijgt, verloopt deze periode redelijk rustig. Na de operatie verwachten we verkleuringen en zwellingen rondom de ogen. Jeuk en droogheid in de ogen is ook vrij normal. Binnen 1 week zal dit voorbij zijn. U krijgt van ons speciale oogdruppels en ooggel, zodat de periode na de operatie kalmpjes zal verlopen. Contactlenzen kunt u na een week weer gaan gebruiken.

Wanneer u voorbeelden wilt zien van de operaties die uitgevoerd zijn door de chirurg waar we mee samenwerken, kunt u naar zijn instagram gaan:

https://www.instagram.com/op.dr.erginer/?hl=tr

Voor prijzen kunt u een berichtje sturen via de whatsapp naar 0090-553 284 8077 of het info formulier invullen

Andere onderwerpen die u kunnen interesseren:

Botox, fillers, facelift, esthetische tandheelkunde