Neuscorrectie

Net zoals in de rest van de wereld is ook in Turkije rhinoplasty of de neuscorrectie een van de meest uitgevoerde esthetische operaties. De basis bij deze ingreep is het corrigeren van functionele en structurele deformaties, die het gevolg zijn van genetische of traumatische oorzaken.

De neustip kan omhoog of omlaag gehaald worden, versmalt of spitser gemaakt worden. Ook het corrigeren van de bobbel of het deukje in de neus, het weghalen van de kromming in de neusrug en/of het vergroten of verkleinen van de neusgaten behoort tot de mogelijkheden.

Samen met de esthetische neusoperatie kan er ook een septumdeviatie operatie uitgevoerd worden. Septumdeviatie geeft aanleiding tot neusverstopping en kan aanleiding zijn voor ademhalingsproblemen.

Onze esthetische chirurg zal het verloop van de operatie voor u plannen gedurende het consult.

De noodzaak van een neusoperatie.

Wanneer u ongelukkig bent over de grootte van uw neus of u denkt dat uw neus niet in balans is met de rest van uw gezicht en u er last van heeft, dan heeft u gegronde reden om over een neuscorrectie na te denken. U kunt ons een foto sturen via Whatsapp en dan kunnen we u een advies geven. U kunt er dan gerust over nadenken en wanneer u vragen heeft, kunnen we u verder helpen.

Het belang van een goed consult

Tijdens het consult met de chirurg zal met u besproken worden wat u stoort aan uw neus en aan de hand daarvan zal er een plan gemaakt worden. Het is belangrijk dat u uw verwachtingen, uw vragen en eventuele zorgen met de chirurg deelt. Sowieso heeft u altijd Nederlandse begeleiding aan uw zijde. Er zal ook gevraagd worden naar uw algehele gezondheid, naar eventuele ziektes die u heeft gehad en medicijnen die u eventueel dagelijks moet gebruiken. Het is belangrijk dat de chirurg hiervan op de hoogte is.

De operatie

Wij houden in ons ziekenhuis voor deze behandeling een leeftijdsgrens aan van 18 jaar. De operatie zal uitgevoerd worden onder algehele narcose, zodat u niks meekrijgt en u ontspannen ligt wanneer de ingreep plaatsvindt. De gemiddelde duur is tussen de 1 en 3 uur. Wij verzorgen u graag een nachtje in het ziekenhuis. De volgende dag, wanneer u de controle heeft gehad en de dokter zijn toestemming geeft, kunt u terug naar uw accomodatie om daar verder te rusten.

Algehele narcose

Voor de aanvang van de operatie krijgt u een gesprek met de anesthetist. Er zijn producten zoals bloedverdunners, vitamienen, alcohol en sigaretten die de narcose kunnen beïnvloeden, waarmee u best mee moet stoppen. De precieze datum die afhankelijk is van de ingreep, laten wij u ruim van tevoren weten.

Terugkeer naar het sociale leven na de ingreep

Na de ingreep krijgt u twee silicone tampons in uw neus geplaatst. Deze zullen het eventuele bloedverlies opvangen en u helpen u door uw mond te laten ademen. Aan de buitenkant van uw neus krijgt u een spalkje geplaatst om u te beschermen tegen factoren van buitenaf. Na twee dagen worden de tampons eruit gehaald, na 7 dagen wordt het spalkje eraf gehaald.

Na de operatie verwachten we verkleuringen en zwellingen. Deze kunnen rechts en links verschillen, dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. We raden u aan om zoveel mogelijk rechtop tez itten of rond te lopen zodat de doorbloeding bevordert wordt. Verder zijn ijs compressen nuttig. Na ongeveer 1 tot 2 weken zal weinig tot niks meer terug te zien van de zwellingen en verkleuringen. We raden u aan om gedurende 3 maanden geen bril te gebruiken.

U moet er rekening mee houden dat u wel al snel verbetering ziet van de vorm van de neus, maar niet meteen het uiteindelijke resultaat ziet. De zwellingen kunnen maanden aanhouden waardoor uw neus dikker lijkt dat hij eigenlijk is. Wanneer u dit in gedachten houdt, zult u na 10 tot 12 maanden tevreden zijn met het resultaat.

Verdere noodzakelijke informatie zullen we samen met u bespreken.

Wanneer u voorbeelden wilt zien van de operaties die uitgevoerd zijn door de chirurg waar we mee samenwerken, kunt u naar zijn instagram gaan:

https://www.instagram.com/op.dr.erginer/?hl=tr

Voor prijzen kunt u een berichtje sturen via de whatsapp naar 0090-553 284 8077 of het info formulier invullen

Andere onderwerpen die u kunnen interesseren:

Face-lift, botox, fillers, esthetische tandheelkunde