Wenkbrauwtransplantatie

Een minder vaak voorkomende behandeling is de wenkbrauwtransplantatie. Dit wil echter niet zeggen dat het minder serieus genomen moet worden. De wenkbrauwen nemen namelijk een belangrijke plek in in ons leven. Ze geven ons gezicht de meeste uitdrukking en het is een deel van het aanzicht. De redenen voor het verlies van haren bij de wenkbrauwen kunnen zijn:

  • Overmatig epileren,
  • Ziekte,
  • Brandwonden,
  • Stress,
  • Eczeem,
  • Gebruik van medicijnen.

We kunnen ons voorstellen dat dit verlies psychisch zwaar kan wegen en het u in uw dagelijkse leven kan belemmeren. Gelukkig is er in deze tijd een oplossing voorhanden. Ook hier kan de FUE methode ervoor zorgen dat uw leven andere vormen aanneemt. Na de haartransplantaties is wenkbrauwtransplantatie de meest gewenste behandeling bij vrouwen.

Voorbereiding wenkbrauwtransplantatie

Uw mening is voor ons het belangrijkste en daarom wordt allereerst met de medisch deskundige de planning gedaan en samen met u een model gekozen. Vervolgens wordt het aantal nodige grafts berekend. Voor het begin van de behandeling krijgt u locale verdovingen, zodat u de rest van de behandeling nergens last van zult hebben. De behandeling vindt plaats in een steriele omgeving en wordt door personeel uitgevoerd die allen een medische achtergrond hebben.

Stap voor stap de behandeling

Ook bij deze behandeling worden de grafts uit het donorgebied aan de achterkant van het hoofd gehaald, uit de haarkrans. Omdat het wenkbrauwengebied nogal klein is, moet er voorzichtig en steriel gewerkt worden, gebruik makend van enkele haarwortelgroepjes. Het is belangrijk dat de micro-kanalen geopend worden door een deskundige. De richting waarin de grafts worden geplaatst is namelijk belangrijk voor de groei van de wenkbrauwen. Dan worden de grafts in de kanaaltjes geplaatst.

wenkbrauw restoratie

 

Duur van de wenkbrauwtransplantatie

Omdat er bij de wenkbrauwtransplantatie maar in een klein gebied wordt gewerkt, kunnen we spreken van een gemiddelde operatieduur van 2, 3 uur. U kunt hierna weer snel terugkeren tot de orde van de dag. Het belangrijkste waar u op zult moeten letten is dat het gebied rondom de wenkbrauw beschermd moet worden tegen gevaren van buiten. Na de operatie zult u nauwelijks of geen pijn voelen.

Na de behandeling

Na 2 weken zult u korstjes zien en dan weet u dat het genezingsproces in volle gang is. Er is gemiddeld 6 maanden nodig om alle haarfollikels te zien uitkomen.

U zult merken dat u de eerste tijd uw wenbrauwen zult moeten bijknippen. Dit is heel logisch. Voor de FUE wenkbrauwtransplantatie zijn immers de haren uit uw hoofd gebruikt, deze groeien harder. Op den duur zal dit echter niet meer nodig zijn, de haren zullen de eigenschappen aannemen van het eerdere wenbrauwhaar, met het verschil dat ze niet meer zullen uitvallen!

Voor meer informatie omtrent dit onderwerp, of indien u een behandelvoorstel en een prijsopgave wenst, kunt u naar ons contactformulier gaan. Wanneer u ons foto’s stuurt van uw wenkbrauwen kan onze haarspecialiste u haar mening geven hoe wij u kunnen helpen met het bereiken van uw doelen. Wij antwoorden u binnen 24 uur.